Wanneer je gaat reizen ontkom je er niet aan: slapen in een hostel. Gelukkig is het meestal ook heel leuk om in een hostel te slapen. Het is een goede plek om nieuwe mensen te ontmoeten, er worden vaak activiteiten georganiseerd en met een beetje geluk heb je een fijne keuken tot je beschikking. Er zijn alleen wel een aantal dingen handig om te weten wanneer je in een hostel gaat slapen. In deze blog delen wij onze tips!

Neem oordoppen mee

Een makkelijke maar niet onbelangrijke tip: neem oordoppen mee. Wanneer je in een dorm slaapt met zes anderen kunnen deze namelijk heel goed van pas komen. Niet iedereen gaat tegelijk slapen of staat om dezelfde tijd op. Ook kun je met oordoppen het gesnurk of gepraat van je kamergenoten gewoon blokkeren. Oordoppen zijn onmisbaar als je lekker wilt slapen in een hostel!

Wees de persoon die jij graag in je kamer wilt

Wanneer jij alles netjes houdt en je aardig bent voor je kamergenoten, is de kans groter dat je dit ook terugkrijgt. Maak jij er een rommel van en doe je het licht aan om 03:00, dan zullen kamergenoten ook minder rekening houden met jou. Wees dus de persoon die jij graag wilt zien in je kamer en houd rekening met elkaar.

Doe je belangrijke spullen in een kluisje

In veel hostels zijn er kluisjes waar je waardevolle spullen in kunt bewaren. De deur van de kamer in een hostel gaat niet op slot en het is ook niet handig om al je belangrijke spullen steeds bij je te houden. Een kluisje is de ideale oplossing! Vergeet niet om een slotje te kopen, dan kun je vaak gratis je spullen opbergen.

Na 23:00 geen licht aan

Een ongeschreven hostelregel: na 23:00 hou je het rustig en doe je het licht niet meer aan. Soms zijn er backpackers die de volgende ochtend vroeg weg moeten. Het is daarom fijn als het donker blijft in de kamer en je niet constant wakker wordt gemaakt. Houd hier dus rekening mee!

hostel tips

Vroeg weg? Pak van tevoren je spullen

Moet jij zelf de volgende ochtend vroeg weg? Pak dan je backpack alvast de avond van tevoren in. Als je dit nog om 05:00 moet doen, is de kans groot dat jij je kamergenoten wakker maakt met het geritsel van plastic tassen, ritsen en klittenband. Ook hoef je niet alles in het donker bij elkaar te zoeken en is de kans kleiner dat je iets vergeet.

Gebruik een lakenzak

Niet alle hostels zijn helaas even hygiënisch. Soms heb je heerlijk schone bedden maar hier kun je niet van op aan. Overweeg daarom om een lakenzak of dekbedovertrek mee te nemen. Zo heb je alsnog een schoon bed. De meeste lakenzakken zijn van een dunne stof en nemen weinig ruimte in. Deze tip geldt overigens ook voor een handdoek!

Neem een maaltijdbakje mee

In Midden- of Zuid-Amerika is het eten niet altijd goedkoop, zoals bijvoorbeeld in Costa Rica of Argentinië. Het is daarom heel fijn als een hostel een fijne keuken heeft waar je kunt koken. Wanneer je eten overhoudt of lunch wilt meenemen voor de volgende dag is het handig om je eigen bakje te hebben. Zo verspil je geen eten en bespaar je kosten!

Wat is jouw ultieme tip voor in een hostel?

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!