Tips voor Laguna Bacalar, het blauwste meer van Mexico

Door |2021-01-11T16:56:36+01:00april 22nd, 2018|Mexico, Midden-Amerika|0 Reacties
  • bacalar mexico

Één van onze favoriete plaatsen in Mexico is Laguna Bacalar. Dit meer wordt ook wel ‘Het meer van zeven kleuren’ genoemd. Het is zó blauw en groot dat je je soms afvraagt of je echt niet in de oceaan staat. Bovendien is het er heerlijk rustig, wat erg welkom is na de toeristische drukte in de rest van Yucatan en Quintana Roo in Mexico. In deze blog lees je onze tips voor jouw reis naar Laguna Bacalar!

Bacalar_reistips_Mexico

Kayakken naar El Canal de los Piratos

Een leuke manier om het meer te ontdekken, is per kayak. Wij peddelden naar het ‘kanaal van de piraten’, een prachtig stukje van het meer. Hier is het zand extreem wit en de zee helderblauw. Een adembenemend mooie plek, die je zeker niet mag missen! Wij huurden een kayak via ons hostel voor 80 Mexicaanse pesos per uur per persoon. Houd wel rekening met de wind, want als het stevig waait is een tochtje naar de overkant een stuk zwaarder.

Bacalar_reistips_Mexico2

Ga mee met een Catamaran tour

Als je geen energie hebt voor teveel lichamelijke inspanning, dan is een georganiseerde tour met een Catamaran een andere leuke manier om het meer te zien. Tijdens deze tour vaar je eveneens naar El Canal de los Piratos, maar bezoek je ook andere delen van het meer die net te ver weg zijn voor een kayak uitje. Daarnaast ga je snorkelen en vaar je naar de cenote die aan het meer grenst. Deze tour kost rond de 400 Mexicaanse pesos per persoon.

Drift snorkelen door de rivier

Via Bacalar Rapids kun je door een heldere rivier ‘drift snorkelen’. Je hoeft zelf niet te zwemmen: de stroming van de rivier laat je verder drijven. Check bij je hostel of je daar een goedkoop snorkelset kunt huren, of neem je eigen snorkelset mee. Op het terrein van Bacalar Rapids staan ook fijne hangmatten om lekker in te zonnen.

Bacalar_reistips_Mexico

Eten in Bacalar

In Bacalar hebben wij vooral genoten van het goede Mexicaanse streetfood. Er zijn diverse stalletjes te vinden op het centrale plein met lekker en goedkoop eten. Verder zijn La Piña en Mango y Chile heel bekende restaurants met lekkere menukaarten inclusief veel vegetarische opties.

Waar te verblijven in Laguna Bacalar?

Er zijn diverse hostels, hotels en campings in Bacalar te boeken via Booking.com. Er is veel aanbod in allerlei verschillende prijsklassen. Het is aan te raden om een hostel te boeken dat aan het meer grenst, zodat je er optimaal van kunt genieten. Wij sliepen bij Cabañas Hostel & Camping Magic Bacalar, waar je voor een kleine prijs kunt kamperen óf in een dorm kunt slapen. Deze camping is vrij basic, maar het voordeel is dat het aan het meer ligt.

Hoe kom je in Laguna Bacalar in Mexico?

Bacalar is eenvoudig te bereiken. De grootste maatschappij van Mexico, ADO, stopt in het dorpje en er vertrekken meerdere bussen per dag vanaf Cancun en Tulum. Daarnaast is Bacalar een handige stop voor reizigers die naar of vanuit Belize komen. Hierbij is het eenvoudig te bereiken vanuit Chetumal.

Is reizen in Mexico gevaarlijk?2021-01-11T16:41:55+01:00

Wij hebben ons tijdens onze reis door Mexico niet onveilig gevoeld. Reizen in Mexico hoeft daarom wat ons betreft niet gevaarlijk te zijn. Lees je van tevoren goed in over de regio’s waar je niet moet komen vanwege de hoge criminaliteit. Gebruik daarnaast je gezonde verstand en zoek het gevaar niet op. Mexico is een fantastisch land waar je een ontzettend mooie reis kunt maken.

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!


Over de auteur:

Schrijven, reizen, ontdekken en dromen zijn de dingen die ik het liefste doe. Samen met Sophie zet ik mijn tips en gedachten op papier om anderen te inspireren. De wereld is namelijk te mooi en bijzonder om alsmaar binnen je eigen grenzen te blijven.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant