Hoog bovenaan onze bucketlist staat al heel lang Zuid-Afrika. Tot nu toe is het er nog niet van gekomen dit land te bezoeken maar dit zal hopelijk niet lang meer duren. Als voorproefje vroegen wij Evy van Reisjevrij.nl om ons te vertellen waarom het zo’n bijzonder land is. Lees hier haar gastblog voor Food & Spots:

Staat Zuid-Afrika al op jouw bucketlist? In januari 2018 bezocht ik dit mooie land en inmiddels staat Zuid-Afrika eigenlijk nog steeds op mijn bucketlist. Je raakt er niet uitgekeken en de safari’s gaan mij nooit vervelen. Ik ben Evy en op mijn blog Reisjevrij.nl deel ik mijn reistips en ervaringen, gecombineerd met de praktische informatie die je nodig hebt om de reis zelf te maken. Als gastblogger van Food & Spots geef ik jullie graag 10 redenen om Zuid-Afrika snel van je bucketlist af te strepen!

The Big Five, walvissen en pinguins

Absoluut dé reden waarom je Zuid-Afrika moet bezoeken, is voor het wildlife. Zuid-Afrika is het thuis van de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel). Naast deze mooie dieren, vind je nog veel meer diersoorten in de natuurparken. Daarnaast kun je pinguins zien in Kaapstad en walvissen spotten langs de kust!

zuid afrika blog

Op safari gaan in de wildparken

Zuid-Afrika heeft veel verschillende wildparken. Het Krugerpark is het bekendste wildpark en is zo groot als de helft van Nederland. Ondanks dat dit park goed gevuld is met wildlife, is het altijd even zoeken. De dieren kunnen zich goed verstoppen achter bomen en struiken. Tijdens een jeepsafari ga je actief op zoek naar de Big Five en andere diersoorten. Het is een ware sport en zodra je iets gespot hebt voel je de adrenaline door je lijf stromen. Wat heb je daar in de verte gezien? Een leeuw, hyena of impala?

Geweldige natuur

Naast de wilde dieren, heeft Zuid-Afrika nog veel meer te bieden. De natuur is écht prachtig. Van torenhoge bergen tot de savanne, en van mooie zandstranden tot prachtige meren. Zo kun je heerlijk wandelen (en ziplinen) in Drakensbergen, op het strand liggen in Kaapstad en genieten van de mooiste vergezichten langs de Panoramaroute.

ziplinen zuid afrika

Je kunt zelf rijden

Zuid-Afrika kun je het beste ontdekken met je eigen huurauto. Hoewel links rijden even wennen is, zijn de wegen in Zuid-Afrika prima en er is relatief weinig verkeer. Ik vind niets zo gezellig als een roadtrip. Lekker rijden op je eigen tempo, met leuk gezelschap, stoppen waar je wilt en de muziek luisteren die jij leuk vindt. I love it! Bekijk hier onze reisroute.

Bijzondere accommodaties

Een fijne accommodatie is een fijne vakantie. In Zuid-Afrika heb je veel bijzondere accommodaties. Wij verbleven meerdere malen in een bungalow middenin een wildpark. ’s Nachts hoorde je de leeuwen brullen! Ook sliepen we in een traditionele ‘rondavel’ en werden we ’s ochtends begroet door een groep zebra’s.

accommodatie zuid afrika

Het bruisende Kaapstad

Kaapstad mag je gerust apart op je bucketlist plaatsen. Wat een geweldige stad is dit! Je kunt hier zeker twee weken vertoeven zonder je te vervelen. Kaapstad heeft vele highlights waaronder de Tafelberg, Lions Head, Chapman’s Peak drive (een van de mooiste autoroutes ter wereld), Kaap de Goede hoop, Robbeneiland en prachtige standen… ja ik hou van Kaapstad!

Diversiteit

Zuid-Afrika is super divers, niet alleen wat betreft het wildlife en de natuur. Als je wilt, dan kun je in Zuid-Afrika een hele gevarieerde vakantie beleven. Eentje met allerlei verschillende activiteiten en indrukken. Natuurlijk mag je de wildparken niet overslaan, maar je kunt ook genieten van de cultuur, stranden, wijnlanden en het stadsleven.

strand kaapstad

Je kunt er altijd naar toe!

De seizoenen van Zuid-Afrika zijn tegenovergesteld aan die van ons. Onze zomer is hun winter, onze herfst is hun lente. Echt koud is het er nooit. Elk seizoen heeft zo zijn voordelen. Tijdens de Afrikaanse winter (dus onze zomer) valt er weinig tot geen regen. Door de droogte is er weinig begroeiing en kun je de dieren goed spotten. De temperaturen zijn in de winter nog steeds aangenaam.

Wij zijn in de Afrikaanse zomer geweest (onze winter). De zomer is een nat seizoen en hierdoor staat alles mooi in bloei. Een nadeel hiervan is dat de dieren moeilijker te spotten zijn.

big five spotten

Braai

Iets wat Zuid-Afrika uniek maakt is de ‘braai’, ofwel de BBQ. Super belangrijk natuurlijk. Je kunt bijna overal wel braaien. Middenin een natuurpark is een speciaal plekje ingericht waar je kunt BBQ-en. De braai staat er al, dus je hoeft alleen maar wat kolen en vlees mee te nemen.

Het is net zo veilig als in andere verre landen

Een gebrek aan veiligheid is voor veel mensen een reden om niet naar Zuid-Afrika te gaan. In mijn ogen is Zuid-Afrika even veilig of onveilig als andere verre landen zoals Thailand, Indonesië of Peru. Er gelden een aantal basisregels waar je je aan moet houden. Ga bijvoorbeeld niet in het donker over straat, loop niet te koop met je smartphone, vermijd achterbuurten en laat niets in je huurauto liggen.

Heel veel redenen dus om Zuid-Afrika snel te bezoeken en van je bucketlist af te strepen. Je kunt meer over Zuid-Afrika lezen op mijn blog Reisjevrij.nl!