Ga je naar Sicilië en verblijf je vlakbij Palermo? Ga dan zeker wandelen in de omgeving van Palermo. Loop door de groene Siciliaanse natuur, geniet van knusse Italiaanse dorpjes of hike langs de hoge kliffen grenzend aan de diepblauwe zee.

Zingaro wandelen in Sicilie

Wandelingen kust sicilie

Wandelen in Zingaro

De wandeling in het nationale Natuurpark Zingaro wordt ook wel de mooiste wandeling van Sicilië genoemd. Dit kan ik natuurlijk niet met zekerheid bevestigen, maar het was wél de mooiste wandeling die wij op Sicilië hebben gedaan. Je wordt beloond op bizarre uitzichten over de groene heuvels, hoge kliffen en helderblauwe zeeën. Tussendoor kun je op een van de vele strandjes een verfrissende duik nemen in het helderblauwe zeewater.

Er zijn wat stijgende en dalende paden, maar in principe is het pad geschikt voor alle niveaus. Hoogzomer is het in verband met de warmte aan te raden om vroeg te starten. Je kunt wandelingen maken van ongeveer 3 à 4 uur, of 7 à 8 uur. De verschillende wandelingen start vlakbij het dorpje Scopello.

Lees hier meer over de wandeling in Zingaro!

Wandelen naar de vuurtoren

Vanuit het plaatsje Mondello start een korte maar mooie wandeling naar de oude vuurtoren van Mondello, Faro di Capo Gallo. Het pad loopt recht langs de kust en de bermen staan vol met riet. De vuurtoren is in een redelijk vervallen staat, maar dat maakt het juist een bijzonder plaatje. Loop na de vuurtoren nog even door naar het einde van het pad; om de hoek heb je goed zicht op de imposante kliffen.

Je kunt je auto parkeren bij de toegang van het park. Hier moet je een toegangsprijs betalen, voor voetgangers 1 euro en per voertuig betaal je ook een kleine fee. De wandeling duurt ongeveer een uurtje (heen en terug).

Pelgrimtocht Palermo

Pelgrimtocht in Palermo lopen

In Palermo loopt een pelgrimspad naar het klooster boven op de berg. Het is een flinke steile klim van ongeveer 3 à 4 uur in totaal. Het brengt je door sprookjesachtige landschappen met een mooi uitzicht over Palermo en de baai van Mondello.

Na de steile klim kom je uiteindelijk aan bij een aantal restaurantjes. Vanaf hier kun je nog een soort ronde lopen om je tocht te vervolgen. Let er hier op dat je het goede pad neemt; het staat niet heel goed aangegeven. Als je bij een soort splitsing komt, moet je rechts aanhouden en het teken van het mountainbikepad volgen. Dit is een redelijk hobbelig pad, maar het brengt je wel langs een uitkijkpunt met het beste uitzicht over Mondello.

Ga jij wandelen in Palermo? Laat ons weten welke wandeling je het mooiste vond!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!