We knipperen één keer met onze ogen en het is opeens december. Nog maar een maand te gaan en het is alweer tijd voor 2019. Maar voordat iedereen nostalgisch terug gaat blikken op het afgelopen jaar, hebben we gelukkig nog een feestelijke maand voor de boeg. De agenda van Amsterdam staat deze decembermaand bomvol leuke tentoonstellingen, lezingen en workshops. Daarom zijn wij de planning ingedoken om de groenste, duurzame evenementen in Amsterdam op een rijtje te zetten. Wat te doen in Amsterdam in december? Pak je agenda er maar bij!

Leer een aquaponics maken

Een aqua-wat? Met een aquaponics kun je op een klein oppervlakte groente of vis verbouwen. Aangezien dit innovatieve systeem weinig ruimte inneemt, is het één van de beste manieren om in stedelijke gebieden voedsel te verbouwen. Wil jij leren hoe je zo’n voedselproductiesysteem maakt? Mediamatic organiseert op zondag 2 december een workshop om een miniponics-systeem te maken, waarmee je jouw eigen voeding kunt verbouwen.

lezing amsterdam future food

Lezing: Future Food

Door de groeiende wereldbevolking is de verwachting dat we in 2050 rond de 10 miljard mensen moeten voeden. Om dit te kunnen realiseren, moet er iets veranderen aan de manier waarop we voedsel produceren. Op vrijdag 14 december wordt tijdens de lezing Future Food in Pakhuis de Zwijger besproken hoe onze voedselproductie efficiënter ingezet kan worden – én bezoekers kunnen ervaren hoe dit voedsel van de toekomst smaakt. Drie food designers laten hier namelijk hun producten proeven die over een aantal jaar misschien wel volledig geïntegreerd zijn in ons voedingspatroon.

Markten in Amsterdam: Pure Wintermarkt

Een weekend is niet compleet zonder een bezoekje aan de markt. De Pure Markt organiseert in december gelukkig twee hele fijne winteredities. Op 16 december wordt het Amstelpark omgetoverd tot een wintermarkt en op 23 december staat ook het Park Frankendael weer in het teken van lokale ondernemers. Altijd een fijne zondagsbesteding!

Tentoonstelling in Amsterdam: Feast for the eyes

Instagram staat tegenwoordig vol met perfect gedecoreerde ontbijtjes en hypergezonde diners. We kunnen het niet ontkennen: het fotograferen van eten is de laatste jaren ontzettend hip geworden. Toch is dit niet enkel een recente trend, want voedsel wordt al jaren gefotografeerd in diverse settingen. Vanaf 20 december toont A Feast for the Eyes in Foam de kunst van voedselfotografie door de jaren heen.

Groen Geld

Om de doelen van het Klimaatakkoord te kunnen halen, zijn er tal van innovatieve duurzaamheidsprojecten nodig. Aan deze projecten kleven echter meer risico’s waardoor investeerders minder snel in een vroeg stadium durven te financieren. Hoe kan de overheid hier iets aan veranderen? Hoe kunnen financierders op een goede manier samenwerken met de overheid zodat investeringen gestimuleerd worden? Tijdens de lezing Groen Geld op 10 december wordt er in Pakhuis de Zwijger over dit onderwerp gediscussieerd.

December Hortus By Light Amsterdam

December highlight: Hortus by Night

Vanaf 20 december wordt de botanische tuin van Amsterdam weer omgetoverd tot een groot winterparadijs. Deze dagen is de Hortus prachtig verlicht, waardoor een wandeling door de tuin nog een stuk sfeervoller is. Na een wandeling tussen de kerstlampjes door kun je opwarmen bij het haardvuur met een heerlijke glühwein.

Wat ga jij doen in Amsterdam deze maand? Deel je tips voor leuke, duurzame events in december met ons!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!