Wat te doen in Valladolid, Mexico

Door |2021-01-11T16:48:11+01:00september 18th, 2018|Mexico, Midden-Amerika|0 Reacties
  • tips valladolid Mexico

Valladolid is één van de oudste koloniale steden van Mexico. Deze kleine stad ligt in Yucatán en in tegenstelling tot veel andere plaatsen in deze regio, heeft Valladolid nog een authentiek Mexicaanse sfeer. De gekleurde gebouwen, prachtige pleinen, indrukwekkende cenotes, lekker eten en Mayatempels maken van deze stad een waar Mexicaans feestje. In deze blog vind je onze tips voor een bezoek aan Valladolid in Mexico!

Cenote Zaci

Cenote Zaci

Verscholen in het centrum van Valladolid ligt een van de leukste cenotes waar wij in Mexico zijn geweest. Voor slechts 30 pesos (april 2018) krijg je toegang tot Cenote Zaci. Het is een verfrissend toevluchtsoord als de temperatuur in Valladolid ’s middags te hoog gestegen is – want geloof ons: het is hier heet!

te doen in valladolid

Casa de los Venados

Een rijke Amerikaan met een passie voor kunst heeft in Casa de los Venados zijn kunstverzamelingen tentoongesteld. Dit kunsthuis is inmiddels waarschijnlijk de meest bekende highlight van Valladolid. Als je het huis bezoekt, leiden de gidsen je door de bizarre ruimtes vol met uitzonderlijke voorwerpen. In totaal staan er meer dan 3000 kunststukken in dit bijzondere huis!

chichen valladolid

chichen_itza_mexico

Bezoek Chichén Itzá

Vanaf Valladolid is het slechts een uurtje rijden naar Chichén Itzá, een van de moderne wereldwonderen. Deze Maya ruïnes gaan om 8 uur ‘s ochtends open en het is aan te raden om er ook dan te zijn. Vlak na dit tijdstip komen namelijk de meeste touringbussen aan en voelt het park wegens de gigantische drukte eerder aan als een soort pretpark. Om eerlijk te zijn was Chichén Itzá niet onze favoriete ruïne, mede door het bizarre en drukke toeristische circus in het park. Daarnaast is het ontzettend aan de prijs: je betaalt meer dan 10 euro voor een toegangskaartje. Toch vonden we dat we het gezien moesten hebben.

Cenote Xkeken en Samula

Net buiten Valladolid liggen twee ondergrondse cenotes, Xkeken en Samula. Je hoeft slechts éen kaartje te betalen voor entree tot beide cenotes. Per taxi ben je er in ongeveer een kwartiertje. Het is een bijzondere ervaring om in deze grotten te zwemmen, terwijl je geen idee hebt hoe diep het water is.

Mercado van Valladolid
Mercado van Valladolid

Mercado Municipal

Op reis gaan we altijd graag naar de plaatselijke markten. Zodra je een markthal binnenloopt, leer je de lokale cultuur écht kennen. Ook de markt in Valladolid was een waar spektakel. Je kunt hier zeker een uur ronddwalen en spotgoedkope verse groenten en kruiden scoren.

valladolid Mexico

mexico_reizen

Eten in Valladolid

Interior Bazar Municipal

Aan het centrale plein van Valladolid ligt Bazar Municipal, een Mexicaanse foodhal waar de lokale bevolking neerstrijkt om even goed te eten. Hier kun je namelijk ontzettend goedkoop avondeten scoren. Wij kozen er stiekem twee keer om voor eten te halen bij een Chinees eetstalletje, om even wat anders te eten dan maistortilla’s en bonen. Erg lekker! Daarnaast dronken we heerlijke iced coffee bij Cafe Arte.

Mooiste straat Valladolid

Valladolid in Mexico

Calzada Frailes Mexico

Calzada de los Frailes

Calzada de los Frailes is zonder twijfel de mooiste straat in Valladolid. In deze fotogenieke straat met koloniale, gekleurde huizen en prachtige winkeltjes kon ik niet stoppen met foto’s maken. Tip: loop door deze straat rond zonsondergang voor extra mooie kiekjes.

Reis jij binnenkort door Yucatán? Stop dan zeker even in Valladolid! Laat je ons weten hoe je het vond?

Is reizen in Mexico gevaarlijk?2021-01-11T16:41:55+01:00

Wij hebben ons tijdens onze reis door Mexico niet onveilig gevoeld. Reizen in Mexico hoeft daarom wat ons betreft niet gevaarlijk te zijn. Lees je van tevoren goed in over de regio’s waar je niet moet komen vanwege de hoge criminaliteit. Gebruik daarnaast je gezonde verstand en zoek het gevaar niet op. Mexico is een fantastisch land waar je een ontzettend mooie reis kunt maken.

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!


Over de auteur:

Schrijven, reizen, ontdekken en dromen zijn de dingen die ik het liefste doe. Samen met Sophie zet ik mijn tips en gedachten op papier om anderen te inspireren. De wereld is namelijk te mooi en bijzonder om alsmaar binnen je eigen grenzen te blijven.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant