Wonen en werken in Portugal

Door |2019-11-25T07:19:13+01:00november 24th, 2019|Europa, Lissabon|0 Reacties
  • wonen in portugal

Een van de voordelen van ons werk als freelancer, is dat we kunnen werken vanaf locaties over de hele wereld. In onze dagdromen komen hierbij met name de mediterrane en zonnige landen voorbij, waaronder Portugal. Met de milde winters, goede surfgolven, aardige bevolking en bruisende steden lijkt het ons fantastisch om er een tijdje te wonen. En we zijn niet de enigen: we kennen een aantal mensen die in Portugal wonen en werken of dat een tijdje hebben gedaan. We vroegen Arianne en Agnes naar hun ervaringen in Portugal.

Arianne, onderneemster in Lissabon

wonen in portugal

Mijn naam is Arianne en ik woon al mijn hele leven in Portugal. Mijn moeder is Nederlandse en besloot op jonge leeftijd naar de Algarve te verhuizen.

Ik heb tot mijn 19de in de Algarve gewoond. Daar heb ik een gelukkige jeugd gehad, waarin ik veel heb gesurfd op de prachtige stranden van Zuid-Portugal. Ons huis lag op het platteland, tien minuten van Lagos: een schattig en typisch Portugees stadje.

Op mijn 19de ben ik verhuisd naar Lissabon om Marketing en later Design te studeren. Ik werd al snel verliefd op de veelzijdige en charmante stad. De afgelopen tien jaar heb ik in Lissabon gewoond. Ik ben dol op de verschillende levensstijlen die je er kunt vinden en de stad biedt een perfecte balans van alles. De stad zelf is niet te hectisch en het is dichtbij het strand en de natuur. Het toerisme neemt toe, maar dat stoort me niet zo. In vergelijking met andere Europese steden denk ik dat Lissabon nog steeds vrij goedkoop is en er gebeurt altijd wel wat! Als vegetariër vind ik het super dat er steeds meer goede vegetarische restaurants in de stad openen. Maar ook als je van vis en vlees houdt, zal je de Portugese keuken heerlijk vinden. Er zijn veel prachtige natuurplekken door het hele land en op de een of andere manier zijn ze allemaal erg divers, van het noorden tot het zuiden. Perfect als je van kamperen houdt!

Tot slot ben ik dit jaar met twee vriendinnen een nieuw project begonnen: Thesparkleffect – een eco glittermerk waar we de eco glitter met een ketting hebben gecombineerd. We wilden van dit idee een “movement” maken: meer dan alleen een merk. Gewone glitter is gemaakt van plastic en wordt in heel veel producten gebruikt. Wanneer het in de afvoer komt, wordt de glitter een subset van plastic zwerfvuil, ook wel bekend als microplastic. Microplastic wordt overal ter wereld gevonden, van het oppervlak tot in de diepzee. Ik heb het gevoel dat we ons project op de perfecte locatie zijn begonnen, omdat Lissabon een dynamische start-up scene heeft en Portugal veel zomerfestivals heeft die werken aan milieubewustzijn.

Agnes als digital Nomad in Portugal

Agnes, digital nomad in Lissabon

Als digital nomad heeft Agnes al in diverse steden ‘gewoond’. Ze werkte een tijdje vanuit Valencia en begin 2019 besloot ze in Lissabon te gaan wonen. Op haar blog Girl on the Move schrijft ze over haar leven als reizende copywriter.

Begin dit jaar was ik op zoek naar een bestemming binnen Europa, waar ik de maand februari kon verblijven en het wel wat warmer was dan in Nederland. Ik twijfelde erover om weer naar Valencia te gaan, maar vond het ook wel leuk om een andere stad goed te leren kennen. Want als je ergens een maand verblijft, voel je je al snel een local. Een aantal jaren geleden was ik met een vriendin twee nachtjes naar Lissabon voor oud en nieuw en dat smaakte wel naar meer.

Dus, Lissabon it was! En dat beviel heel goed, met veel zonnige dagen en het strand op een half uur treinen. Er zijn ontzettend veel fijne koffietentjes in Lissabon, waar je welkom bent met je laptop én ze hele lekkere menukaarten hebben. Ik had al snel een aantal favorieten, zoals Comoba, Bowls & Bar, Foodprintz en Copenhagen Coffee Lab. Een fijne bijkomstigheid: Lissabon is goedkoop. Voor een cappuccino met havermelk (wat altijd iets duurder is) en lunchgerecht rekende ik gemiddeld €10 à €15 af. Daarnaast is er, als het werk af is, genoeg te doen. Een van mijn favoriete activiteiten was de diverse miradouros afgaan; uitkijkpunten waar je een geweldig uitzicht over de stad hebt.

In Lissabon heb ik ook een vlog gemaakt! Bekijk ‘m hieronder.

Woon en werk jij in Portugal of ergens anders in het buitenland? We zijn heel benieuwd hoe het je bevalt! Stuur ons snel een mailtje

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!


Over de auteur:

Reizen is wat ik het liefste doe! Of dit nu met de camper, backpack of dichtbij huis is. Op Food & Spots vind je mijn ervaringen en tips. Daarnaast houd ik enorm van eten en werk ik als online voedingsdeskundige. Stuur me een bericht! Het lijkt me leuk je te leren kennen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant