Sophie en ik zijn niet echt winter proof. Sterker nog, meestal willen we Nederland het liefste ontvluchten tijdens de wintermaanden om de zon op te zoeken. Dat deden we deze winter dan ook: Sophie vertrok naar Sri Lanka en ik dook onder in Mexico. De zonnige maand mei en de Nederlandse vitamine D hebben ons gelukkig wel weer een flinke boost gegeven en we vinden het dan ook geen straf om een zomer thuis in het vooruitzicht te hebben. We hebben bovendien ook meer dan genoeg plannen gemaakt voor een paar ontspannen en (hopelijk) zonnige maanden in én rondom Amsterdam. Hopelijk wordt ook jouw zomer in eigen land een feestje met de volgende tips!

Een weekendje kamperen op de Waddeneilanden

Soms willen we even ontsnappen aan de grote stad om de natuur in te duiken. Even back to basics en lekker kamperen. Stiekem houden we er namelijk best een beetje van om burgerlijk te zijn. De Waddeneilanden bieden hier de perfecte mogelijkheid voor en daarom staat er zeker een weekendje kamperen op Vlieland en/of Texel op onze planning. Een paar nachten kamperen in de frisse zeelucht geven je sowieso een echt vakantiegevoel.

Dansen op een meerdaags festival

Nederland is een waar festivalparadijs en ieder weekend is er wel een goed feestje te vinden. Aangezien de katers steeds erger worden, zoeken we de festivals tegenwoordig wat nauwkeuriger uit (kwaliteit gaat tenslotte boven kwantiteit). Check voor wat feestelijke inspiratie onze blog over de leukste festivals deze zomer.

Genieten van de zon op de Amsterdamse stadsstranden

Voor een zonnige stranddag hoef je Amsterdam niet te verlaten; inmiddels is er in ieder stadsdeel wel een stadsstrand te vinden. Sophie zette de leukste pareltjes in de stad met een strand voor je op een rij.

Zomer_in_eigen_land_tips

Buiten eten op terrassen / parken

Een avond buiten eten op een terras geeft je ongetwijfeld een zomers gevoel. Er zijn diverse fijne plekjes in Amsterdam waar je ’s avonds neer kunt strijken om in de laatste zonnestralen te genieten van een lekker diner. Dit zijn onze favoriete spots!

Stadswandelingen maken door Amsterdam

Een stad ontdek je het beste te voet tijdens een mooie wandeling door jouw favoriete wijk. Lopend heb je de tijd om de omgeving goed in je op te nemen en het is heerlijk om toerist in eigen stad te spelen. Er zijn diverse walking tours te boeken, waarbij een gids je alle ins and outs over Amsterdam leert. Wedden dat je dingen leert die je nog niet wist?

Zomer_in_eigen_land_tips

Fietstochten in Amsterdam en omgeving

Een zomerse tocht door (omgeving) Amsterdam maak je natuurlijk het beste per fiets. Een van mijn favoriete tochten is een ritje door noord richting Durgerdam. Stop zeker even bij Café het Sluisje voor een kopje koffie of een borrel. Dit is een prachtig oud Hollands café gelegen aan een klein grachtje met een groot terras.

Bootje huren

De Amsterdamse grachten zijn perfect om een dagje per boot te verkennen. De stad ziet er zo anders uit vanaf het wateroppervlak! Online zijn regelmatig goede aanbiedingen te vinden voor het huren van een boot, dus je hoeft hier niet de hoofdprijs voor te betalen.

Filmpje pakken in een openlucht bioscoop

Wat is er leuker dan een filmpje kijken in de zwoele zomeravondlucht? Pllek organiseert van juni t/m september iedere dinsdagavond een filmavond op hun terrein. Houd hun website in de gaten om te kijken of het doorgaat, want het evenement is natuurlijk wel weersafhankelijk.

City tripping in Nederland

Heb je het idee dat je Amsterdam wel kent en ga je er liever even tussenuit? Onze favoriete steden voor een citytrip zijn Rotterdam, Leiden, Den Haag, Utrecht en Haarlem. Scoor een goedkoop dagretourtje van de NS en binnen een paar uur kun je de toerist uithangen.

Aangezien wij deze zomer ook voornamelijk in eigen land blijven, zijn ook wij continu op zoek naar de leukste things to do in Nederland! Heb jij een goede tip? Laat het ons dan weten! ;)