Nu we deze zomer niet naar het buitenland op vakantie kunnen, moet we er het beste van maken in ons eigen land. En dat is helemaal geen straf! Nederland heeft ontzettend veel te bieden en met name als het mooi weer is, doet het niet onder voor andere Europese landen. In deze blog delen wij graag onze ideeën voor een zomer in Nederland met jullie. Heb jij een leuk idee dat er nog niet tussen staat? Laat het ons dan vooral weten!

Boek een natuurhuisje

Door het hele land vind je zogeheten natuurhuisjes. Dit zijn, zoals de naam als zegt, huisjes midden in de natuur waar je bijna niemand tegenkomt. Ideaal voor deze tijd dus! Voor iedereen zit er wel een geschikt huisje bij, zo heb je grotere en luxere huisjes maar bijvoorbeeld ook pipowagen’s voor een kleine prijs. Boek je een huisje via de website van Natuurhuisjes, dan planten zij één boom voor iedere nacht die jij boekt. Ook vind je op Booking.com leuke natuurhuisjes. Een fijne bijkomstigheid!

Ga naar de Waddeneilanden

Als ik denk aan vakantie in eigen land, dan denk ik aan de Waddeneilanden. Geboren en getogen in het noorden van ons land, waren de eilanden nooit ver weg. Ga je een weekendje weg? Dan is Schiermonnikoog een aanrader. Het is klein en overzichtelijk, perfect voor een paar dagen. Ga je voor een week of langer weg, dan zijn Vlieland en Terschelling goede opties. Doordat het strand altijd dichtbij is en er op de eilanden een relaxte sfeer hangt, heb je meteen dat vakantiegevoel te pakken.

Ruil van huis

Heb je vrienden aan de andere kant van het land? Misschien willen ze wel een huizenruil doen voor een tijdje. Zo heb je allebei het vakantiegevoel zonder dat je veel geld hoeft uit te geven. Ook vis je niet achter het net bij het huren van een vakantiehuisje. Ideaal!

Huur een kano of sup board

Beschik je niet over een boot maar wil je wel graag het water op? Dan is het huren van een kano of sup board een goede optie. Een stuk goedkoper dan het huren van een boot en net zo leuk! In de grote steden kun je vaak een kano of sup board huren voor in de grachten, maar ook in de natuurgebieden zijn er vaak goede opties. Zo ben je lekker op het water en ondertussen ook nog in beweging.

Maak een stadswandeling

Wij trekken er regelmatig op uit voor een lange wandeling door Amsterdam. Zo deelden we al onze favoriete wandelingen in Amsterdam-Oost en Amsterdam-West. Probeer het deze zomer eens uit in jouw eigen favoriete Nederlandse stad naar keuze: trek je goede wandelschoenen aan en ontdek de buurt te voet. Kijk goed om je heen en laat je verrassen door de mooie gebouwen, groene parken en knusse wijkjes waar je normaal zonder aandacht doorheen loopt.

Maak een verre fietstocht

Wij zijn niet alleen fan van wandelen, maar ook van fietsen. Het voordeel is dat je op de fiets natuurlijk een stuk verder komt dan lopend. Maak bijvoorbeeld een lange fietstocht naar een mooi Nederlands dorpje of in een relatief onbekend natuurgebied. Neem wat snacks mee voor een gezellige picknick-pitstop en geniet!

Ga naar het strand

Oké, geen palmbomen of helderwit zand – maar toch zijn ook de Nederlandse stranden absoluut de moeite waard. Met je voetjes in het zand heb je ongetwijfeld snel een vakantiegevoel. Check hier onze favoriete stranden in Nederland.

Wat zijn jouw plannen deze zomer? Laat het ons weten!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!